Gazon

Gras maaien en verticuteren

Regelmatig grasmaaien en minstens eens per jaar verticuteren van uw gazon is belangrijk, het zorgt ervoor dat uw gazon het hele jaar door in goede conditie is. Verticuteren is het verwijderen van mos en een viltlaag tussen het gras om de bodem en graswortels meer lucht te geven.

Onderstaande staffels geven u vooraf een indicatie van de te verwachtte kosten. De tarieven zijn inclusief BTW en afhankelijk van de afstand worden er geen voorrijkosten gerekend. Voor een offerte, advies of meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

maaienverticuterenopp in m²
€  35,00€  175,00tot 100 m²
€  60,00€  315,00tot 250 m²
€  75,00€  560,00tot 500 m²
€  99,00€  825,00tot 1000 m²

Prijzen gelden bij een goed onderhouden gazon en gazons groter dan 1000 m² prijs op aanvraag.

Tot een oppervlakte van 500 m² vangen wij standaard het gras op, maar mulchen behoort ook tot de mogelijkheid. Het opgevangen gras storten we op uw composthoop. U kan er ook voor kiezen om het gras door ons af te laten voeren.

Groenafval afvoeren
Gemaaid gras: €  3,50 per 25 m²
Geverticuteerd groen: €  7,00 per 25 m²

Graskanten snijden

Door de randen van uw gazon regelmatig te laten snijden, blijft uw gazon strak van vorm. Als u geregeld door ons uw gazon laat maaien doen wij dit als service er gratis bij. Als losstaande opdracht vragen wij hiervoor € 0,75 per m¹

Gazon bemesten

Aanwezigheid van veel mos in het gazon duidt veelal op een zuurrijke bodem. Bekalk het gazon een aantal weken voordat er wordt geverticuteerd om de bodem zo alvast een hogere pH waarde te geven en het minder aantrekkelijk te maken voor mos.

Wij adviseren aansluitend het verticuteren te bemesten met voedingsstoffen, al dan niet met kunstmest of natuurlijke mest. De bodem heeft dan namelijk een open structuur waardoor een goede opname via de wortels mogelijk is. Het is raadzaam om vervolgens eens in de zoveel weken te bemesten. Deze mest zorgt dat uw gazon de benodigde voedingsstoffen krijgt en optimaal kan groeien. Een gazon dat goed bemest is, heeft een mooie groene glans en is hierdoor een frisse toevoeging in uw tuin.

Ruw terrein maaien – klepelen

Naast het maaien van strakke en stralende gazons, maaien we ook ruige of overwoekerde terreinen. Met onze klepelmaaier kunnen we moeiteloos hoog gras, onkruid en (braam)struiken maaien.

Gemonteerd aan onze mini skidsteer is de combinatie compact, uiterst wendbaar en relatief licht. Met slechts een doorgang van net geen meter zijn we in staat om in moeilijk toegankelijke plaatsen te werken; waar trekkers niet eens kunnen komen of nevenschade aanrichten aan bomen/struiken en bodem.

Bij klepelen wordt de vegetatie in tegenstelling tot maaien niet afgesneden maar afgeslagen en gekneusd. Onze klepelmaaier is voorzien van hamerklepels om ook houtachtige begroeiing te kunnen hakselen.

Gazon aanleg

Desgewenst kunnen we voor u ook een gazon aanleggen, doormiddel van zaaien of graszoden. Voor meer informatie, advies of een offerte kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Gras groeit bij een temperatuur boven 6°C en vorst is ook niet bevorderlijk voor gazon. Daarom leggen wij graszoden vanaf half maart tot eind november.

Onderstaand de prijzen voor het leggen en verwijderen van graszoden, tot 25 m² vast tarief, daarna per m². Indien nodig kunnen we de bodem frezen om de grond te beluchten, zuurstof te geven en om het makkelijker te bewerken. Verwijderen doen we met een graszodensnijder waarmee het oude gazon met mos en onkruid wordt losgemaakt van de ondergrond.

graszoden leggengazon verwijderenopp in m²
€ 265,00€  135,00tot 25 m²
€  9,50€  5,50tot 50 m²
€  8,50€  5,00tot 100 m²
€  7,50€  4,50tot 200 m²
€  7,00€  4,00tot 400 m²

Prijzen gelden bij een ondergrond van zwarte grond die voor 75% vlak is en geen onkruid of puin bevat.